HOME ABOUT ME THE BREED SHOP HUNDAR/DOGS ART CONTACT PHOTO LINKS

 logga.jpg   villarosa.se

                   KENNEL VILLAROSA                            ​SOFTCOATED WHEATEN TERRIER                 Last update 2024-06-12

                                     

     

Villa Rosas Wetain

"Bonzo"

Här får vi följa Bonzo med matte och husse.

Det är matte Anna-Leena som skriver

Anna-Leena-o-Bonzo.jpg


 20 oktober 2010

Hej!
 Tiden går fort som vanligt-man hinner inte blinka förrän det är en ny årstid.  

 Vi har inhägnat gården så nu får Bpnzo vara ute mycket. Det är ju störtkul
förstås! Hästarna på andra sidan vägen får sig en utskällning emellanåt, eller nån katt som strosar förbi. Men han skäller bara till,står inte och skäller hela tiden.

Det bor en igelkott under huset och vi har en öppning som han kan gå in i-fast det visste vi inte förut! Jag hade varit och hämtat posten en dag och han var kvar på gården. När jag kom tillbaka så ropade jag på honom. Ingen Bonzo. Jag letade och gick runt huset men hittade honom inte. Då blev jag nervös: Tänk om han hoppat över för att springa efter mig! Så jag var beredd att gå och leta. Då hör jag nån bakom mig :hej matte vad gör du då ? Jag kunde inte förstå var han varit men tänkte väl inte så mkt på det då.

Ett par dar senare var en kompis här och Bonzo var ute. Så hör vi hur han piper-då brukar han vilja komma in. Så jag gick till dörren för att släppa in honom.. men där stod ingen Bonzo. Jaja han sprang väl igen tänkte jag. Hann inte sätta mig förrän han pep igen-ännu mer den här gången. Då lyssnade vi ordentligt och det kom från utifrån där vi satt-på motsatt sida av huset. Då tittade jag ut men såg ingenting. Det hörs igen och ännu mer pipande och gnällande. Blev ju rädd att han gjort sig illa och gick ut och tittade. Då stod han vid "hålet"som om han precis kommit ut därifrån:hej matte vad gör du?

Just det ja-han är grythund! Och vi vet att det bor en igelkott där-som han
är galen på. Så han har väl skrämt bort den stackarn nu.

Han var med på semestern till Gotland-naturligtvis! Vi tog biljett till djursalongen-vill INTE ha honom i bilen då!
Trodde han skulle bli lite orolig när vi skulle gå från bildäck upp till djursalongen.
Nänä Bonzo är tuffare än så! Störtkul var det! Han var så ivrig uppför trapporna att folk skrattade och Micke var ju lite oförberedd på det så han "flög"ju efter! Men sen gjorde Bonzo skäl för smeknamnet "Pip-Larsson"(som han fick på valpkursen)
Nästan hela resan pep han. Det var som om han trodde att alla andra hundar var där just för att leka med honom!

Men hemresan gick bättre. Då somnade han faktiskt på golvet. På campingen var det eländigt några dar för då var 2 husvagnar precis bredvid oss full med hundar! En hade 6 papillon och en hade 4 cavalierer.. tur att de åkte iväg tidigt på morronen för när de kom tillbaka sen på
kvällen blev det ett sånt liv på Bonzo! -Pip pip pip pip piip..! Vill leka ,vill leka snälla snälla får jag leka... pip pip Så det var bara att låtsas som ingenting. Tänk om man gått dit och
frågar:kan han få hälsa? Då skulle han ju tro att han alltid får det. Så det var en nyttig resa så-mkt hundar runtomkring och han måste ändå lära sig att vara lugn. Så nu är det inga problem.
Han bryr sig knappt när han ser en hund nu.

Hans bästa kompis SEB ska få en "lillebror"imorrn. Då får vi se hur det går.

En ny kompis på 6 månader har han
också fått. Dexter-en golden/bordercollie. Dexter är inte större men väger mer. Han var lite kinkig i början och morrade och hade sig. Då har Bonzo ett roligt sätt. Lugnt men bestämt trycker han ner Dexter-väntar helt stilla på att Dexter ska bli lugn. När så Dexter är helt lugn så reser sig Bonzo bara och går iväg och nosar lite.

Efter det kunde Dexter busa! Han gjorde likadant på en liten bitsk jackrusseltik-då var han bara 6-7 mån själv. Stod bara och höll tassen på henne tills hon var lugn-så gick han bara iväg, -Coola ner dej lite va säger han nog på hundspråk. Ser roligt ut iallafall. Men det är kanske så de gör. Har ju själv bara haft en hund itaget så då ser man ju inte flockbeteende på samma sätt som om man har uppfödning.

Jaha detta var lite som hänt

Ha det så bra! Kramar från oss Sandbäckshult

 

Bonzo-vid-havet

Bonzo-m-scarves.jpg


Den 30/6-2010

Hej!
Det gick bra i Danmark såg jag-grattis!


Här är det varmt och skönt-likaså hos er antar jag. Vi har en fläkt på golvet  som Bonzo har börjat vänja sig vid nu. Men först skällde han ut den totalt! Han skäller otroligt lite - skönt. På nätterna skäller han mer - är väl på rådjuren. Men kommer det in en bil på gården så tittar han bara lite - går inte ens upp om han är trött..   Liite mer vakt hade ju varit bra-haha!

Sotarn var här i förra veckan. Bonzo låg och sov och sotarn knackade på. Lufsade upp och hälsade lite yrvaket och fick syn på DAMMSUGARN! Ögonen blev stora som tefat och svansen åkte in mellan benen och iilfart in i vardagsrummet och upp i soffan! Den var jätteotäck - så otäck att man måste krypa upp BAKOM  matte i soffan. Han som aldrig brukar vara rädd verkar ha kommit in i en försenad spökålder. Grillen är hemsk, glassbilen yylar han på och dammsugarn är fullkomligt livsfarlig. Men vi bara låtsas som ingenting - men ibland får man gå fram och klappa på nåt i skogen - en stor sten t.ex "åh så fiin steen, titta Bonzo en sån fiin steen" - med fånig röst och då blir han jättenyfiken och kommer fram och sniffar och se! Det var väl inte så farligt - då beter han sig som om det var JAG som var rädd och fånig.

Han gillar att bada. Hos bästisen finns en röd fin badbalja i båtmodell. Den testade vi en dag och kastade i en boll - som är hans älsklingsleksak-och han gick fram, stoppade i framtassarna, tog bollen och vi kastade igen. Den här gången hoppade han jämfota i.. PLASK.. Uj vad kul det här var - sa Bonzo, tog bollen och.. la i den själv i vattnet och hoppade sen i och hämtade den! Där höll han på ett tag och hade jättekul medans bästisen stod bredvid och tittade på. Han är inte så förtjust i att bada. Men sen kissade Bonzo i vattnet! Det såg såå roligt ut! Han lyfter ju alltid på benet nu, men han stod rakt upp och ner och bara kissade...lääänge! Då var det slutbadat för unge herrn..


I helgen var Mickes syster med man och son här. Pojken, Leon är 3 år och ÄLSKAR Bonzo! Vi var lite oroliga förut, att han skulle bita för han vet inte riktigt än hur hårda käkar han har. Men han är så otroligt försiktig med honom. Precis som att han känner på sig att Leon är liten. Det är så intressant att bara sitta och titta hur följsam han är mot Leon och försöker aldrig hoppa på honom eller ta nåt ifrån honom. Sen ska man ju aldrig lämna dem ensamma utan alltid ha uppsikt, men med tanke på att Bonzo själv är så pass ung och ändå anpassar sig så bra.

                                                                          Bonzo-servicehund.jpg

Det är så kul för jag har lärt honom att ta av strumporna! Det tycker han är jättekul men fattar väl inte riktigt att han inte ska göra det jämt-hihi.
/Anna-Leena


Den 10/6-2010  

HEj!

Idag skiner solen igen!! Bonzo och jag tog en tur i skogen. Vi har ju gått en nybörjarkurs på 8 veckor-jättekul! Han blev 2:a på slutprovet - stolta "föräldrar". Men inkallningen får vi öva mer på.

Så jag var  i skogen som sagt. Han var så duktig och följde mig när jag skulle träna. Sen ser man riktigt i blicken på honom att NU sticker jag

- haha matte du kan inte ta mig -nu lurade jag dig IGEN!

Jag bara suckade och undrade hur länge han skulle springa runt den här gången... så hörde vi hans bästa kompis skälla - han bor ett par hundra meter bort- och då stack Bonzo dit. Jag tyckte det var bra för då kunde jag ta honom där. Så jag lufsade iväg dit och ser Bonzo därborta. När jag kommit halva vägen så sticker han in i skogen igen! Såå lurig - man kan ju inte annat än skratta ibland.

Jag gick bort till kompisen och fick låna honom. Så stod jag och ropade på Bonzo att Seb var här - vi ska busa med SEEEBBBB! Då kom han rusande genom skogen jättelycklig! Och eftersom han kom när jag ropade så fick han busa där en stund innan vi gick hem. Hade jag haffat honom där och gått hem så hade han ALDRIG gått på det igen. Han är såå smart den här hunden. Man riktigt ser hur hjärnan jobbar! Om han däremot sticker dit självmant så får han inte busa. Då haffar Susanne honom tills jag kommer. Vi  håller på med staketbygge-det funkar ju inte så bra att ha det såhär.

Han har  varit sjuk. Förra lördan blev han jättekonstig. Vi  satt ute och grillade med några vänner när han började springa ifrån myggen-trodde vi då. Så han fick gå in . Men senare höll han på inne med-det fanns ju inga mygg där. Jagade saker som inte fanns och högg i luften-var jättestressad. Så vi gick åka in till sjukan. Då hade han hög feber och lågt ögontryck så han fick vara kvar. De tog fästingprover, njurar och leverprover och röntgade hela magen - allt var bra. Men sänkan var hög. Han fick vara kvar några dar och svarade bra på kortison. Så nu har han haft ögondroppar och kortisontabletter och är pigg igen! Antagligen virus - de hittade inget annat.

Men vad tomt det var när han var på sjukan! Man har ju aldrig tråkigt med Bonzo -  får skratta varje dag för han är ett sånt litet charmtroll..

På kursen charmade han alla och har nu smeknamnet Pip-Larsson häromkring!

- Då vet ju alla vem det är - som en sa!  Fast pipandet har blivit mkt bättre så nu är det mest ett gulligt pipande. Det är ju inte kul om han är helt tyst heller. När han gosar i soffan så gnyr han som en lite bebis 

Vi fick testa olika aktivitetsleksaker på kursen. Men han kommer ju på allt med en gång. Så en gång sa jag till ledarn: vi måste ha en större utmaning till honom. Då har jag en bra sak sa hon och plockade fram en grej i trä med en massa roliga grejer. Den här brukar ta lite tid och så kan man utöka svårighetsgraden. Vi lånade hem den.. jojo utöka svårighetsgraden... det tog inte lång tid förrän han fattade den med! Man vill ju gärna att han håller på en stund så han får jobba med hjärnan. Men icke då.

Verkligen utmanande att hitta på saker så han får jobba med hjärnan. Godis i toarullar = rena skämtet - 2 sekunder så är den sönder och godiset uppätet, vi har testat en jättelång lakansbit där man rullar in en godis undan för undan och så ska han komma på hur man rullar ut det igen.. 5 sekunder så hade han inte RULLAT ut det utan bitit sönder allt och ätit upp godiset.

Flismaskinen är ett annat smeknamn! 

Det bästa han vet är när jag delar mat i små bitar och strör ut över gräsmattan så han får söka. Då är han trött sen. Så enkelt var det.

Kram
Bonzo-Wetain-o-husse-2.gif

 Husse o Bonzo

Bonzo-o-hasten.gif

 Bonzo kollar in hästen

tillbaka till kennel

Share |

copyright villarosa.se

Share |