HOME ABOUT ME THE BREED SHOP HUNDAR/DOGS ART CONTACT PHOTO LINKS

 logga.jpg   villarosa.se

                   KENNEL VILLAROSA                            ​SOFTCOATED WHEATEN TERRIER                 Last update 2024-04-27

                                     

                                                                                                    Thornit-ecopak.jpg            Thornit-(3)-3.jpg
Thornit

Pris 20 gram eco påse 320 SEK  I priset ingår frakt i Sverige

 

Mirakelmedlet mot svamp, skabb, hotspots och andra microorganismer som orsakar klåda och infektioner i öron, på tassar, runt anus och andra ställen på kroppen.

THORNIT® uppfanns redan 1907 av veterinären W. Watchman. En väl beprövad formula som har använts i många år av djurägare.
Thornit dödar kvalster och tar på det viset bort infektionen i örat eller runt anus. Thornit är absolut säkert och rekommenderas även hos katter och kaniner som botemedel mot kvalster.

 Använd ytterst lite pulver. En knivsudd eller om du fångar upp lite med en pincett eller en liten pensel/borste. Lägg pulvet på det affekterade området och massera lite.

Applicera 2 gånger per dag. Oftast räcker det med 3-5 dagars behandling.

 OBS! Applicera endast i ytterörat, ej ner i hörselgången. Pulvret arbetar sig ner självt så gör inte rent örat före behandlingen utan vänta 3-5 dager med eventuell rengöring och att dra ur päls. Efterbehandling kan behövas en tid om det finns sporer kvar.

 Svamp, skabb, hotspots o.dyl. orsakas av mikroorganismer (smådjur) som finns på marken. Dessa  har oftast sitt ursprung från rävar.

  •  ​Det vanligaste är att det blir en rödbrun kletig massa i ett eller båda öronen men det kan även vara torrt och det luktar ofta jäst.
  •  Den andra typen är mer aggressiv och luktar riktigt illa och är varig.

 I båda dessa fall resulterar det i att hunden kliar, skakar på huvudet, kör huvudet mot möbler eller mattor. Resultatet av kliandet blir ofta infekterade sår i och runt öronen samt på tassarna. (Hotspots dyker oftast upp i närheten av öronen)

 Standardbehandlingen mot detta är örontvätt och  droppar med antibiotika som hjälper för stunden men problemen brukar snart återkomma.

 

Det finns ingen antibiotika i Thornit och den kan användas säkert,

lodoform användes förr av tandläkare.

  •  Bland Wheaten finns det hundar som äter päls på tassar och ben utan att man kan se någon orsak. Det är troligtvis mikroorganismer som orsakar irritation. För behandling av tassar. Häll lite pulver i en plastpåse som du sedan trär över tassen och arbeta in pulvret runt klor, mellan trampdynor och på ev. avgnagt ställe.
  •  Likadant finns det hundar som åker på ändan och slickar mycket där bak utan att ha problem med analsäckarna. Ta lite mild kräm på ett finger, doppa i pulvret och smörj runt anus.

 KOM IHÅG Använd endast ytterst lite pulver!!!

 För beställning se under SHOP på www.villarosa.se

  Tillbaka/Back

           Shop.jpg

MAIL FRÅN KUNDER

Subject: SV: Thornit
 

Hej

Jag måste bara tala om för dig att Tilda har varit hos veterinären idag och hennes öron är nästan helt rena, hon har fått Thornit i 2 veckor ,dess för innan ca 6 månaders behandling med olika läkemedel .För första gången kunde vet. se hennes trumhinnor så min lilla Tilda hör igen.Tusen tack för snabb leverans

Hälsningar Tilda och Laila

Tack! Vilket pulver �������� i 8 år har min hund haft stora problem med svamp i tassar och öron testar kortison betnovat i mängder �� och malaseb schampo ( 3 dagar i veckan och verka i 10 min�� ) inget hjälper ! Min hund även halt och ont i perioder pga det! Även öronen har varit problem och hon hatar betnovat svider och gör ont ! Thornit efter 3 behandlingar ser jag förbättring på tassarna inte alls lika rött och svullet i trampdynor - fantastiskt !!! Öronen ska också behandlas har använt en pensel men osäker på hur mycket i jag ska ta på örat ej i hörselgången men ska massera öronen på utsidan efteråt ? Varför rekommenderar inte Vetrinär detta ??? Ett helvete för hunden att lida av detta dagligen !!! Hur ofta ska jag sen behandla henne ? Vill ju inte det ska blossa upp igen ! Mvh Linda

 Har sedan jag började med Thornit på mina labbar (5 st), inte haft en enda
öroninfektion eller några hotspot att tala om. Räcker att man klipper pälsen ordentligt och pudrar lite i ett par dagar så är det borta. Toppenprodukt!


Jag köpte Thornit av dig och det hjälpte direkt.Geget torkade ut och blev som klumpar som man kunde dra ut och efter 4-5 dagar var det mycket bättre.

Problemet är att när jag slutar så efter 1-2 veckor kommer det tillbaka.

Jag har nu sedan en tid tillbaka gett lite varje dag eller varannan dag och det funkar och han har inga problem med öronen.

Frågan är bara om det är några problem att ge honom det mer eller mindre regelbundet?

Då vi redan har provat allt annat hos veterinären återstår bara en allergiutredning men specialfoder vilket verkar tungarbetat samt att han inte får äta något annat.

Han är i övrigt i toppskick och har perfekt hull,päls,lynne,avföring så man vill ju inte riskera andra problem med ev foderbyte etc…samt inte kunna ge honom lite hundgodis,grisöron eller ben då och då.


 SVAR:Det är ingen fara att ge pudret lite då och då. Kolla lite med vilka intervaller som behövs genom att fasa ut det som man säger, alltså förlänga intervallerna tills det återkommer. Pulvret dödar levande microorganismer men inte sporer. Så när hunden är fri från symptom kan efterbehandling behövas i två till 3 veckor. Har man väl blivit av med alla microorgnismer brukar det inte behövas någon mer behandling om inte hunden blir smittad igen dvs.

Har du pudrat hans tassar också? Även om hans tassar är fina kan det finnas sporer eller microrganismer där, som han överför till öronen när han kliar.

Jag tror inte att han är allergisk mot fodret, utan att han är smittad. Möjligtvis kan han ha ett lite sämre immunförsvar som gör honom mer känslig mot dessa microorganismer.

 

Svar till Linda!

Hej Linda
Vad roligt att det hjälper din hund! Ja Thornit har hjälpt tusentals hundar,
katter, kaniner och även människor faktiskt genom åren.
Det är ju inte farligt men hjälper bra i små doser så därför behöver man inte överdosera. När jag lägger i öronen brukar jag hälla lite i handflatan och gnida med ett finger så det pulvriserar sig. Detta tar jag sedan en nypa av till varje öra och bara lägger  dit utan att rengöra eller dra något hår.
Jag masserar lite så det fördelar sig över hörselgången eller öronlappen om den är infekterad. Pulvret arbetar sig sedan själv ner i hörselgången och torkar ut och dödar de kvalster och svamp som orsakar problemen. Jag brukar
lägga i 1-2 gånger per dag beroende på hur irriterat örat är. Efter 3-5 dagar brukar man kunna ta en pincett eller öronpeang och dra ur allt torkat gegg som då har kommit upp och ligger som en torr klump. Efterbehandling kan
behövas då man långsamt fasar ut det tills man ser att hunden inte får några återfall. Då är alla mikroorganismer och sporer borta.
Det värsta fallet var en man som varit i tropikerna och fått någon hudsjukdom som läkarna inte kunde hjälpa honom med. Han var riktigt illa däran.
.En kund till mig provade lite på en bit av huden och det läkte! Han blandade pulvret i en oparmymerad hudkräm. Då köpte han en stor flaska Thornit och mannen blev helt återställd efter en månads behandling. Då var i stor sett hela kroppen angripen.
Tyvärr kan inte de stora läkemedels jättarna tjäna några pengar på detta så då är det inte intressant! Det finns många gamla väl beprövade medel som är
väldigt bra och som inte har några biverkningar men som sagt de är inte intressanta idag eftersom man inte kan få några patent på dem.

copyright villarosa.se

Share |